Ένα “urban farm” στην Καβάλα

PARALLAXI March 30, 2018

Ένα “urban farm” στην Καβάλα

Ο
Τσαλαπετεινός γεννήθηκε πριν τρία περίπου χρόνια στο κέντρο της Καβάλας, στην παραλία, και αγαπήθηκε άμεσα ως μια κορυφαία επιλογή, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο ποιοτικό προϊόν μέσα σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον. Σε κτίριο νεοκλασσικό με τοίχους από πέτρα και τούβλο, μια ψηλή οροφή με ξύλινα δοκάρια, industrial στοιχεία, αλλά και μια αυλή με πράσινο και θάλασσα.

Ο Τσαλαπετεινός γίνεται στέκι για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες, ασφυκτικά γεμάτο χειμώνα – καλοκαίρι, με ένα χαρακτηριστικά μεγάλο μπαρ και ένα vintage σκηνικό, με jazz, swing, rock n’ roll και πειραματικές μουσικές. Διατηρώντας μια ευρύτατη επιλογή κρασιών στο τοξοτό κελάρι του, το οποίο είναι επισκέψιμο, ένα συνεχές ανανεωμένο cocktail list και δεκάδες δυσεύρετα παλαιωμένα ποτά, υπερκαλύπτει γούστα εξεζητημένα σε προσιτές τιμές.

Τόσο στο brunch όσο και το food menu θα βρούμε γεύσεις εξαιρετικές, επιλογές που αλλάζουν με την κάθε εποχή του χρόνου την φρεσκάδα των υλικών της και έχουν την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ και της ομάδας του, της εμπνευσμένης κουζίνας του Τσαλαπετεινού.

Προσεγμένα lives, εκθέσεις ζωγραφικής, comics και φωτογραφίας γνωστών καλλιτεχνών, θεατρικά και παρουσιάσεις βιβλίων και αμπελώνων μέχρι και ένα πολύμορφο τριήμερο φεστιβάλ με την συμμετοχή 50 καλλιτεχνών (μουσική, εικαστικά, κινηματογράφος, ζωγραφική, χορός, outdoor graffiti, photo expos,innovative art κ.α.) δημιουργούν μια αίσθηση πολυχώρου.

O ιδιαίτερος αυτός χώρος αυτόαποκαλείται ‘urban farm’ και είναι ένα ξεχωριστό πουλί, είναι ο Τσαλαπετεινός.

*Πλατεία Καραολή & Δημητρίου 36, Καβάλα, Τ. 2511111073, Fb: Τσαλαπετεινός

Read more at parallaximag.grespa
espa